Gyártóink:

AC Stag

STAG a legjobban eladható márkanév

AC SA a legnagyobb, és a legrégebbi lengyel gyártó, amely mikroprocesszor alapú LGP/CNG vezérlőket gyárt. A STAG az AC első számú terméke, amely a leginkább fémjelzi a céget, és a legkelendőbb gáz-elektronikai alkatrész Lengyelországban és azon kívül is. Az AC vállalat évente 300 000 alkatrész gyárt 13 000 m2-en.

Az AC SA tavaly ünnepelte a 25 éves jubileumát. Ma több mint 300 dolgozója van. De már a privatizáció előtt is ismert elektronikai vállalat volt fejlesztési osztállyal, jól képzett szakember gárdával.

Jelenleg a fő profil az alkatrész gyártás és a szoftverfejlesztés.

Az autógáz vezérlők családja a STAG márka nevet viseli. A STAG termékek eljutnak A világ számos pontjára, Európában is jól ismertek. Németországban az un „D” jelű típust használják, mert rendelkezik az R 115 engedéllyel. Ennek a birtokában nem kell TÜV vizsgálatra vinni a kettős, benzin-gáz üzemre átalakított autót (Zulassungstelle), a német okmányirodában bejegyzik a változást.


Vállalkozásunk évek óta az AC SA termékeinek magyarországi forgalmazója. Nagy örömünkre szolgál, hogy ügyfeleink közmegelégedéssel használják, üzemeltetik, szerelik, karbantartják A STAG márkanevű termékeket. Ez a név Magyarországon fogalommá vált. Több esetben tapasztaltuk, hogy más termékek beszerelésekor is STAG-ra hivatkoznak, mondván, hogy az általuk javasolt termék „olyan mint az AC STAG”.


Dinamikusan fejlődő vállalat, modern menedzsmenttel

AC vállalat, egy dinamikusan fejlődő cég, amely modern menedzsmenttel rendelkezik, és speciális high-tech elektronikai eszközök gyártásával foglalkozik. AC SA lengyel cég, amely autógáz alkatrészek gyártásával, és fejlesztésével foglalkozik, és mára a piac jelentős szereplőjévé lépett elő mára, amely a már 30 éves gyártási, fejlesztési, és eladási tapasztalatnak köszönhető.

Mit ajánlunk beépítésre?

Vezérlők

Most az Stag-300ISA 2 vezérlőt mutatjuk be.


A mikroprocesszorral ellátott, folyamatos gázbefecskendezés vezérlő STAG-300 ISA2 a jól bevált és megbízható STAG-300 Plus rendszer továbbfejlesztett változata. A korábbi vezérlőt az ISA2 intelligens önbeállító rendszerrel egészítették ki. Az ISA2 rendszer legfőbb feladata a gáz befecskendezés mértékének a motor fordulatszámhoz és terheléshez történő folyamatos és automatikus igazítása. Az „önbeállítás” funkció bekapcsolása után a benzin mappa pontok begyűjtése következik. Hangjelzés figyelmezteti a vezetőt, ha a mappa pontok begyűjtése megfelelően megtörtént. Ezt követően az ISA2 rendszer automatikusan átváltja a vezérlőt gáz üzemre. Ettől kezdve az önbeállítás folyamatos lesz olyan módon, hogy a vezérlő egység a motor működési paramétereivel (mint a terhelés és a fordulatszám) meghatározott tartományokban folyamatosan hasonlítja az értékeket a már begyűjtött vezérlési adatokkal. Az innovatív megoldásoknak köszönhetően az ISA2 rendszer pontos gázbefecskendezést tesz lehetővé a benzinmotor szívócsövébe.

A vezérlő egység fejlett szoftverrel rendelkezik. Lehetséges a paraméterek manuális beállítása is a gázhőmérséklet és fordulatszám alapján. Az eszköz együttműködik a Wankel-féle forgódugattyús motorokkal, valamint le tudja olvasni a főtengely jeladó szenzorról a motor felé küldött fordulatszám jeleket is. A szoftver jól működik a motor ún. „cut-off” állapotában is és képes bemelegíteni a gáz-injektorokat.

A kontroller szoftvernek köszönhetően a STAG-300 ISA2-vel vezérelt autók megfelelnek az Euro 5-ös károsanyag-kibocsátási előírásoknak. A STAG-300 ISA2 megbízhatósága a fejlett technológiának és a csúcsminőségnek köszönhető

 • STAG 300-4 Premium, STAG 300-6 Premium, STAG 300-8 Premium befecskendezős benzin rendszerekhez
 • STAG 400 DPI, direkt befecskendezős benzin rendszerekhez
 • STAG 100 lambda szabályzó, központi injektoros rendszerekhez
 • STAGL Plus Lambda szabályzó, központi injektoros rendszerekhez
 • STAG-4 Q-BOX a legújabb fejlesztésű vezérlő.

STAG-4 Q-BOX vezérlő szekvenciális gáz befecskendezésű járművekhez tervezték, 4 hengeres hengerenkénti befecskendezésű motorokhoz. A készüléket rendelkezik az összes rendelkezésre álló funkciókkal, ami a jól ismert vezérlőkben megtalálható:STAG-4, STAG-300 sorozat. Az új vezérlő formatervezett, optimális a mérete, hogy a telepítés a motortérben ne okozzon problémát. Az új design segít optimalizálni a gyorsabb és egyszerűbb kapcsolatot a kábelköteg és a beépített alkatrészek között. A vezérlő alapja modern, nagy hatékonyságú 32-bites processzor, amely lehetővé teszi a pontos adagolást, LPG vagy CNG üzemben is leköveti a változó motor paramétereket. STAG-4 Q-BOX rendelkezik öndiagnosztikával és képes a beépített alkatrészek azonosítására. Az új hardver platform lehetővé tesz új funkciókat, és tovább bővíti vagy javítja az automatikus alkalmazkodás képességeit.

Előnyök:

 • új, kompakt kivitel könnyebb és gyorsabb beépítés,
 • új platformon alapuló 32-bites mikroprocesszor, dedikált autóipari megoldások
 • Adatok jobb védelme a hardver megoldások miatt és a vezérlő lehetővé teszi az új bővítéseket,
 • integráció az új diagnosztikai alkalmazással és új, ergonomikus felhasználói felület,
 • bővített diagnosztikai funkciók,
 • önellenőrzésre szolgáló képességek a beépített alkatrészeknél,
 • nagy pontosságú LPG és CNG adagolás és benzin befecskendezés idő mérése (felbontás: 5 mikroszekundum)
 • széles üzemi hőmérséklet (-40 º C +125 º C),
 • extra benzin befecskendezés funkció,
 • bővített funkciók oxigén érzékelők alkalmazásához,
 • együttműködik a LED-300, LED-300/400 és a LED-400 kapcsolókkal

Emulátorok

 • 4 hengeres emulátor
 • 4 hengeres motorokhoz, hengerenkénti benzin injektorhoz, belső ellenállása 100 Ω.
 • 6 hengeres emulátor
 • 6 hengeres motorokhoz, hengerenkénti benzin injektorhoz, belső ellenállása 100 Ω..

FLE-P

FLE-P típusú emulátor visszaállítja a megfelelő üzemanyag szint kijelzést LPG / CNG hajtású járművekben, amelyek fel vannak szerelve fedélzeti számítógéppel. LPG/CNG beszerelése után a járművek fedélzeti számítógépe okozhat némi zavart a benzin szintjelzőnél, mert a vezérlő nem tudja, hogy a motor gázzal üzemel és nem benzinnel. (Ha a járművet úszóval szerelték fel nincs ez a probléma.) Ha a jármű gázzal megy, a fedélzeti számítógép tévesen jelzi benzin felhasználást, amely megzavarja a vezetőt és megakadályozza, hogy a pontosan ismerje a tényleges benzin szintet. Telepítése FLE-P emulátort, így megszünteti a problémát, és korrigálja az ECU kiolvasást.


FPE

Benzin-nyomás emulátor FPE, beállítja a helyes benzin nyomást az LPG vagy CNG hajtású járművek esetén. Amíg a jármű gázzal megy, az idő alatt az üzemanyag benzin nyomás megemelkedik a bázis érték fölé. Ilyenkor a benzin ECU jelentést küld, OBD hibát jelez. FPE típusú emulátort kell használni, hogy elkerüljék a hibajelentést. FPE emulátorra van szükség, a következő típusú autóknál: Ford: Escape 3.0 V6, 2007 Explorer, 2004 F150, Jaguar X-Type 2.5i V6 24v Multipoint '02 XB (OBD), Jaguar 2,5 l és 3,0 l, Mustang 4,0, Volvo 5cyl. 2.4l Üzemanyagnyomás emulátor FPE használható más típusoknál is, a felsoroltakon kívül is alkalmazható, ha szükséges. (többnyire a Ford csoport motorok).

Interfész kábelek

Blutooth USB/RS 232 USB interfész kábel 4 gyártó vezérlésére alkalmas: Ezek a következők: AC SA, Lovato, Zavoli, DT Gas

Kapcsoló

STAG2-G

Indításkor a beállított ideig „dúsít”, tehát a hidegindításnak megfelelő gázmennyiséget juttat be a hengerekbe. A szívatási időt egy potenciométerrel tudjuk beállítani. Indítható közvetlenül gázzal is.


STAG2-W

Benzin-gáz átkapcsolóval a benzin-gáz üzem kiválasztását végezhetjük el. Általában központi injektoros autóknál használják.

3 állása van:

 • „0” pozíció üzemmód, szükség üzemmód. Ha az autó nem indul benzinen, gázzal indíthatunk. A LED pirosan világít, majd a gyújtáskapcsoló elfordítása után a zöldre vált át.
 • I pozícióban a kapcsoló benzin üzemmódot biztosítja.
 • II pozícióban automatikusan dolgozik. A sárga LED világít.

A motor benzinnel indul, a sárga LED világít. Ha felemeljük a fordulatszámot 2000es fordulatra, akkor a kapcsoló automatikusan átvált gázra. A LED zöld vált át. A kapcsoló házának oldalán található egy potenciométer. Ezzel tudjuk az átváltási fordulatszámot változtatni. A piros LED a tartalék szintet jelzi. Vörös színű LED, LED B.(alul elhelyezett LED)

Szintjelző szenzorok

WPG 1 Ha a tartály üres 50 k az ellenállás, tele van 0 az ellenállás a kimenetén. Hall szenzor gáz szintjelzés lineáris feszültség a kimeneten.
A feszültség 0 V, ha a tartály üres, 5 V, ha tele van.
WPG 2 Ha a tartály üres az ellenállás 0 Ω, teli tanknál 90 Ω.
WPG 4 Ha tartály üres az ellenállás 50 KΩ, ha 0Ω, ha a tartály tele van.

Adatrögzítő (Data Recorder)

Az AC S.A. adatrögzítője az LPG ECU adatainak rögzítésére szolgál (STAG-200, STAG-300, STAG-300 Plus, STAG-300 Premium, STAG-4), amikor az autó rutinszerű használatban van. Ez a gázrendszer „fekete doboza” amely kommunikál az ECU-val, amikor az csatlakoztatva van a diagnosztikai kimenetre, és a + kábel (piros) a gyújtásra. Az adatrögzítő egy memóriakártyán .osc formátumban tárolja a gyűjtött adatokat, amelyeket az AcGasSyncro programban tekinthetünk meg az Adatrögzítő menüpontban. Az adatrögzítő bejegyzéseket készít a rendkívüli eseményekről, és rögzíti azok leírását/részletes adatait is. A rögzítés a gyújtás ráadásától, annak levételéig tart. A rögzítő beállítható úgy is, hogy az adatgyűjtés az utastérben elhelyezett nyomógomb hatására egy jelzést helyez el a rögzítőn annak pontos dátumával, és időpontjával, amikor a vezető rendszerhibát (normálistól eltérő működést) észlel (pl. amikor a gázrendszer lekapcsol). Ez segít a gyűjtött adatok elemzésében, és a beszerelési hibák felderítésében. Az adatok számítógépre történő áttöltéséhez csatlakoztassuk az Adatrögzítőt a számítógép USB portjára. Az eszköz, mint külső USB adathordozó kerül felismerésre. Innen az adatok áttölthetőek a számítógépre a további feldolgozáshoz. A rögzítőben található memória mérete 2 GB (4 GB-ig bővíthető), és akár Pen-Drive-ként is használható. Az eszközön két LED (zöld és piros) jelzi a működési állapotot. A Zöld LED jelzi az eszköz üzemszerű működését, és az ECU-val történő adatcserét, a piros LED pedig az esetlegesen előforduló hibákra figyelmeztet.


Nézzen utána CNG átalakítás során mi történik autójával. Tekintse meg a CNG autógáz rendszer árait! Tekintse meg a CNG üzemű flották előnyeit! 01 Használja CNG kalkulátorunkat autója fogyasztásának kiszámításához! Tekintse meg CNG átalakítás esetén lehetséges részletfizetési kondícióinkat! Olvasson a CNG rendszeréről! Ismerje meg munkánkat! Látogassa meg CNG webshopunkat! Keressen a CNG lexikonban! Tájékozódjon a CNG tartályokról! Galéria autógáz üzemre átalakított kocsikról.